Dimarts, 19 De Març De 2019
Casa Consistorial, Sant Esteve de la Sarga - 25632
Telèfon: 973 653377 Fax: 973 653378

El Congost de Mont-rebei

Poder convertir el congost de Mont-rebei en una gran portalada per oncreuar la serralada del Montsec va ser un projecte en el  qual es vanesmerçar molts esforços fins no fa gaire temps. Ni la dura roca ni elsvertiginosos penya-segats van poder aturar el que l’home s’havia posatentre cella i cella: per allí s’havia de poder passar! Així va ser l’any1924 quan es va acabar de fer un tall a la roca que servia de plataformaa un camí de bast. L’alegria, però, durà poc.

La necessitat d’emmagatzemar aigua va ser més important que tot l’esforçque s’havia dut a terme picant la pedra i, amb la construcció del’embassament de Canelles, es va negar d’aigua el congost deixant el petitcamí esculpit per sota el nivell de l’aigua. Però el somni d’obrir una portano s’abandonà així com així sota l’aigua i davant la fatalitat només hihavia una resposta, calia tornar a començar. Finalment l’any 1982 s’acabàd’esculpir un nou pas a la penya i es reobrí de nou el camí de bast.

El congost de Mont-rebei mai ha estat obert al trànsit rodat de vehiclesde manera que la importància del camí que el travessa entre els dosvessants del Montsec és inapreciable. Potser la porta que es va obrirno ha servit pel que es volia però, en canvi, ha permès acostar-se a un balcó on fruir d’un excepcional espectacle de la natura.

 

+CATALÀ

 

+CASTELLÀ

El Montsec d'Ares

Aquest itinerari proposa recórrer tot el llarg de l’obaga del Montsec d’Ares des del congost de Terradets fins al congost de Mont-rebei, des de la ribera de la Noguera Pallaresa fins a la ribera de la NogueraRibagorçana. De poble en poble i superant barrancs i serrats, elrecorregut creua una de les zones més desconegudes de la comarca del Pallars Jussà, caracteritzada per un paisatge rural de secà i la presència constant de la silueta allargassada del Montsec d’Ares.

+CATALÀ

+CASTELLÀ

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web